Meny
Insatser för bygden
Jobba hos oss
Kontakta oss

Lek och rörelse vid Svedens hockeyrink

Häng med till Svedens hockeyrink i Siljansnäs – för där har det hänt grejer! Back Angelica Eriksson och ett gäng drivna föräldrar har blåst nytt liv i platsen och därmed skapat nya möjligheter till lek och rörelse för byns barn.

Angelica, hur startade arbetet vid hockeyrinken?

”Det var en förälder som drog i gång projektet 2021, med att återigen starta upp en ishockeyplan vid Stensvedens lekplats i Siljansnäs som skulle vara till för byns barn och ungdomar. Med hjälp av sponsorer och kommunen som bidrog med material kunde vi anordna en arbetsdag och bygga en sarg.”

Nu har ni precis gjort klart etapp 2?

”Ja, 2023 har vi kunnat jobba vidare tack vare bidrag från sparbanken, kommunen och AB Karl Hedin. Vi har införskaffat fotbollsmål, gjort en eldstad och ett bord med bänkar. Vi har byggt en redskapsvägg och kompletterat den med utrusning för både skötsel och aktiviteter. Vi hade ytterligare en arbetsdag där vi var runt tio föräldrar och många barn som hjälpte till med diverse arbete under dagen. Samtidigt invigde vi den nya eldstaden med korvgrillning.”

Vad tror du att platsen och projektet kommer att betyda för barn och bybor?

”Etapp 2 gör att fotbollsplanen kan användas igen på somrarna, tack vare dom fina målen. Vintertid finns nu bättre förutsättningar för att sköta och ta hand om ishockeyplanen. Tillsammans med eldstaden blir det en bättre helhethet för hela familjen för gemensamma utflykter. Eftersom ishockeyplanen ligger i anslutning till lekplatsen så finns flera aktiviteter att välja mellan som passar både stora och små. Det finns exempelvis en kulle att åka pulka på, gungställning och klätterställning mm. Nu kommer det finnas ännu större möjlighet för rörelse och lek för våra barn och ungdomar i Siljansnäs med fotboll, skridskor och hockey både dagtid och kvällar med belysning”, avslutar Angelica och vill samtidigt passa på att skicka ett stort tack till Leksands Kommun, AB Karl Hedin och Leksands Sparbank för sponsring av projektet.

---

Vi på Leksands Sparbank har varit med och finansierat den nya hockeyrinken. Via våra insatser för bygden har projektet i Svedens beviljats 10 000 kronor till bygget.