- Jag har levt, jobbat och bott i hotellbranschen. Som 25 åring tog jag över driften av familjens företag Länsmansgården i Sunne som är ett herrgårdshotell. Då hade företaget funnits i vår familj i 100 år.

Att ha en bakgrund som egenföretagare är enligt Claes en fördel när man jobbar med företagskunder.

- Man blir mer ödmjuk eftersom man vet hur man som företagare tänker och känner när man sitter på andra sidan bordet. Att vara företagare är ganska tufft, det är mer en livsstil och har man levt i den livsstilen tror jag man har mycket vunnet när man har en dialog med en företagskund.

Claes brinner för företagsaffären och vad sparbanken kan hjälpa företagare i bygden med.

- Det fina med att jobba i en fristående sparbank är dels att det känns som att driva eget men även att det känns på riktigt. Vi får låna det här fina uppdraget att driva bygden framåt genom vår bankverksamhet och möjligheten att utveckla bygden. Vi förvaltar ett 150 årigt arv och ska se till att banken finns här i minst 150 år till.

Det har bara gått knappt tre veckor sedan Claes kom upp till Leksand och Leksands Sparbank. I dagsläget bor övriga familjen kvar nere i Sunne i Värmland men tanken är att hela familjen ska flytta upp. Men familjen är inte helt obekant med bygden.

- Vi har en stuga i Hjulbäck så vi har varit här uppe i Leksand och Siljansbygden som turister. Men nu är jag här med andra ögon och letar hus för fullt. Det måste ju vara ett hus som hela familjen ska trivas i.

Vi önskar Claes varmt välkommen till Leksands Sparbank och ser fram mot många år av nära samarbete med företagarna i bygden.