- Ljusacksen är pärlan i vårt fiskeområde - här kan alla fiska, det är fantastiskt vackert och det är bra fiske, berättar Jonas som är ordförande i Rättvik-Boda fiskevårdsförening.

- Det har varit mycket planeringstid, hur ska det se ut för att det ska vara tillgängligt för alla? Ska vi ha golv eller inte i slogbodarna? Bord eller inte bord? Nej, vi kan ju självklart inte ha golv, då blir det stopp för de som kommer med rullstol, säger Jonas.

Nu finns tre nya lättilgängliga slogbodar med grillplats, bänkar och bord. Slogbodarna, vägarna till dem och ytorna runtom är anpassade för att man ska kunna ta sig dit med exempelvis rullstol eller rullator.

Sedan tidigare finns en slogbod, en lätttilgänglig brygga och en stor flotte att fiska från. Nu har de också investerat i fyra stabila fiskekajaker som finns att hyra eller låna.

- Flotten är bra eftersom man kan köra på med rullstol eller rullator, men det är en stor sak och du ska ha motor till den. Hur ska man göra om man vill ta sig ut och nå hela vattnet om man inte kan köra flotten själv? Då provade vi med fiskkajaker och kände att det kan bli en höjdare för barnen vi jobbar med, och det var det!

Deras ambition med "fiske för alla" innefattar även att synas och sprida kunskapen om de fantastiska fiskevatten som finns runt Rättvik för att fler besökare ska komma hit på sina fiskeresor.

Leksands Sparbank har stöttat projektet med 200.000 kr och vi är oerhört imponerade av Jonas och Ulrikas jobb med Ljusacksen och fiske för alla!️

Mer information

www.rbfvo.se

Rättvik-Boda fiskevårdsförening på Facebook