– Det är en resa i sig att från att utbilda sig till frisör, jobba som konsult och sen bestämma sig för att starta eget. Men det har gått fort.

Att hon startade eget kom sig av att hon gick utbildningen Kreativt Entreprenörsskap på Leksands Folkhögskola.

– Jag ser mig själv som mångsysslare och hade så många idéer. Men efter den utbildningen bestämde jag mig för att satsa på egen salong.

Och så bra det blev! Salong FrostAnna osar skog, fjäll och lugn när man kommer innanför dörrarna.

– Jag älskar att vara ute i naturen, jag hade en vision av att man ska få ett lugn när man kommer hit till salongen och jag hoppas att jag lyckats skapa det.

Det får vi nog skriva under på att hon har. Ingen skvalmusik hörs och tystnaden i salongen är oerhört lugnande, ett aktivt val från Anna och hennes bror Erik som hon delar salongen med. Inredningen går i trä och mycket är återbrukat från gamla redskap och soffgruppen är till och med gjord av gamla plåttunnor.

– Ja det blev så, jag fick en idé och så hjälpte min sambo att snickra ihop dom, skrattar Anna.

Central salong i Morabyn

Hur kom det sig att du valde att öppna salongen här ute i Östnor?

– Det är flera som sagt att det känns avsides, men för mig är det centralt. Vi har FM Mattsson Mora Group och Morakniv som grannar så det rör sig mycket människor häromkring, och vi når kunder som bor norröver som inte vill in till centrala Mora för att klippa sig. Plus att jag kan cykla eller gå till jobbet vilket är ett stort plus!

Det är kanske ingen slump att Anna hamnade just i industrilokalen på Landsvägen 11. Faktum är att det är den gamla fabriken för Frosts knivar som hennes farfars farfar Frost Erik Ersson startade 1898 och som blev början på företaget Morakniv. 

– Ja det kändes rätt naturligt att jag skulle ha min salong här, även om de blev lite förvånade när jag kom och sa att jag ville ha den lediga lokalen för att bygga en frisersalong. Men nu står jag här sedan 3 år tillbaka!

I salongen finns även Annas bror Erik Frost som efter några år boendes borta från Mora återvände och utbildade sig till frisör som sin lillasyster. 

– Det var jag som tjatade på henne att hon skulle bli frisör men sen när hon blev det sa hon åt mig att bli det! Och nu är vi kollegor.

Vill utvecklas med tatuering och billackering

Syskonen har hittat sin plats, just nu. Båda trivs på salongen i Frosts gamla lokaler men det finns ständigt något mer bakom hörnet.

– Drömmen är att få utvecklas inom tatuering och billackering, berättar Anna som har en vision om att kunna ha en tatueringsstudio i anslutning till salongen i framtiden.

Men hur kommer det sig att en företagare i Mora bli kund i Leksands Sparbank? Vi har ju inget kontor i Mora… 

– Jag hade hört så himla mycket gott om Leksands Sparbank och jag vet ju hur mycket bra ni gör för bygden. Så när det var dags att omförhandla bolånet på villan tittade vi såklart på Leksands Sparbank, och så föll det sig naturligt att företaget också hamnade där. Sen att vi gillar musik och älskar erbjudandet om 2 för 1 på Dalhalla som brukar återkomma skadar ju inte, skrattar Anna.

Vi tackar Anna för titten och hoppas vi ses i Dalhalla framåt sommaren. Nyfrisserade och nytatuerade kanske.