- Det kommer folk hit på tävlingar och träningsläger från alla möjliga delar av Sverige, det är roligt, säger Erik Rehn som är tränare i freestyle.

Oavsett om man är intresserad av en lugn naturupplevelse eller mer äventyr finns alternativ.

- Paddling är en sport för alla. Man kan hitta något som passar en själv oavsett hur mycket man vill utmana sig själv, om man vill ha det lugnt eller om man vill ha mycket ”action”. Det finns allt från SUP-brädor, långfärdskajaker, multisportkajaker, slalomkajaker, små freestylekajaker eller dubbelkajaker, berättar Erik.

Vi blev särskilt imponerade av de yngsta – barn från tre år som paddlar runt på vattnet till synes obehindrat. Och freestylepaddlarna som gör tricks i ”valsen” var också häftiga att se!

Nu närmar sig vintern och föreningen renoverar klubbhuset som finns i det gamla kraftverket vid Lissforsen. Bland annat bygger de ett gym i klubbhuset så att de kan träna inför nästa sommar och behålla gemenskapen under vinterhalvåret.

Se film från vårt besök hos Floda Forsfarare här.

Leksands Sparbank återinvesterar vinsten för att utveckla bygden och stöttar föreningens renovering med 110.000 kronor. Läs om fler insatser för bygden här.

#ingenvanligbank