Insjöns IF har historiskt haft en god idrottskultur med många aktiva barn och ungdomar. Genom åren har föreningen dragit till sig medlemmar från både Insjön och kringliggande orter för att utöva sporter så som fotboll, innebandy, ishockey, skidor m.m. Idag är idrotterna ofta säsongsbetonade vilket gör att under främst sommarhalvåret vill föreningen hitta möjligheter för ungdomar att öka spontaniteten att röra på sig oftare.

Nu investerar Leksands Sparbank tillsammans med Dalarnas Idrottsförbund genom sitt ”Idrottslyftet” över en halv miljon kronor för att bygga en spontanitetsarena utomhus. I och med denna satsning så skapas möjligheten att flera ungdomar kommer att vilja röra på sig och vilja spela på utomhusplanen, för att hålla sig aktiva under hela året.

Arenan kommer att locka till sig barn och ungdomar som vill utöva sitt intresse för innebandy, inlines och andra sporter på sommarhalvåret.

Arenans utformning
Spontanitetsarenan är en utomhusplan bestående av ett plastgolv som klarar av utomhusspel, i storleksordningen 44x22m, som läggs ut på en yta som är försedd med grus som underlag. Ovanpå gruset läggs en markduk för att förhindra grus att tränga upp genom de små hålen i plastgolvet. Ovanpå golvet placeras en sarg med fullstor planyta enligt 40x20m.

Utomhusplanen kommer att placeras på Insjöns Idrottsplats, belägen längst söderut från Insjöns samhälle.

Leksands Sparbanks mål är att människor och företag i bygden ska må bra och utvecklas. Vår vinst återinvesteras för att bygden ska blomstra. Vi är nämligen ingen vanlig bank.