Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

Bli UF-kund (Ung Företagsamhet)

Unga är framtiden och fler företagare behövs, därför samarbetar Leksands Sparbank med Ung Företagsamhet - UF - och lär unga om entreprenörskap.

Two young adults pays with smart watch

Unga är Sveriges framtid och fler företagare behövs, därför samarbetar Swedbank och sparbankerna med Ung Företagsamhet - UF - och lär unga om entreprenörskap.

Så blir du UF-kund hos oss

 1. Ansök om att bli UF-kund online

  Innan du påbörjar ansökan behöver du säkerställa att du har följande tillgängligt:

  - Registreringsbevis från Ung Företagsamhet Sverige
  - Protokoll från konstituerande möte (ladda ner mallar här: dagordning [pdf]protokoll [docx])
  - Korrekt ifylld fullmakt om någon av företrädarna för företaget är under 18 år (ladda ner fullmakt)
  - Kopia på legitimation/-er för alla firmatecknare (id-kort eller pass)

  Ansök om att bli UF-kund i Leksands Sparbank här

  Vi återkopplar till er efter att ansökan har behandlats. Förväntad handläggningstid efter inskickad ansökan är tio arbetsdagar.

 2. Förverkliga er affärsidé

  Nu är det dags för dig att driva ditt UF-företag och få ut dina produkter eller tjänster på marknaden. Arbeta med marknadsföring, kom igång med försäljningen, delta på mässor samt för löpande bokföring.

 3. Avslut av UF-året

  När UF-året närmar sig sitt slut är det dags att reflektera över lärdomarna som företagare. Det är också nu du väljer om du vill antingen ombilda företaget till ett bolag eller avsluta ditt UF-företag. Vi hjälper till under hela vägen.

Frågor och svar om UF

Här hittar du mer bra info för ditt UF-företag

Glöm inte juridiken

Ett UF-företag är inte en egen så kallad juridisk person. Det innebär att du och de andra som driver UF-företaget är personligt ansvariga för de avtal ni ingår för UF-företaget. Är någon av er omyndig och vill använda bankens produkter och tjänster? I så fall ska förmyndare/ vårdnadshavare fylla i blanketten ”Godkännande av avtal för omyndiga avseende UF-företagande”.

Ungdomserbjudande

Man behöver inte vara privatkund för att öppna banktjänster för UF-företaget, men läs gärna mer om våra ungdomstjänster och erbjudanden.

Om Ung Företagsamhet

Sedan 1980 har Ung Företagsamhet utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. De finns över hela Sverige, från norr till söder, genom ett nationellt kansli och många lokala föreningar. Sedan 2010 arbetar de även på grundskolan.

Instruktionsfilmer

Du kan titta på instruktionsfilmer i inloggat läge på UF-sidan.