Hoppa till huvudinnehåll

Viktigt meddelande – varning för bedrägeriförsök. Just nu får vi indikationer på att kunder har blivit kontaktade via sms och telefon med olika uppmaningar. Logga inte in med BankID, tryck inte på länkarna, ring inte numren i sms:en och skydda dina koder! Vi på sparbanken tar aldrig kontakt med våra kunder på det här sättet. Ta hand om er och var uppmärksamma!

Välkommen företagare!

Vi finns här för att hjälpa dig som företagare och tar fram lösningar som passar just dig och din verksamhet. Vi har produkter, tjänster och rådgivning som underlättar arbetet och vardagen – om det så handlar om sparande, finansiering, lån eller pension.

Aktuellt just nu

Digital kundtjänst för företagare

Du som företagskund i Leksands Sparbank kan skicka frågor eller önskemål om förändringar i produkter eller tjänster direkt online via vår digitala kundtjänst.

Ska du starta UF-företag?

Prova livet som företagare. Hos Leksands Sparbank kan du prova på att vara företagskund utan avgift. Vi samarbetar med Ung Företagsamhet (UF) och lär unga om entreprenörskap.

Checklistor för företag – kom igång med hållbarhetsarbetet

Att komma igång med hållbarhetsarbetet kan kännas som ett stort steg, men det behöver inte vara komplicerat. Som inspiration och tips har vi tagit fram checklistor där vi listar olika exempel på åtgärder och aktiviteter, stora som små, som kan föra er verksamhet mot en mer hållbar framtid.

Olika branscher har olika behov, därför finns fyra checklistor: för företaget, skogs- eller lantbruket, fastighetsbolaget och bostadsrättsföreningen.

Checklista Bostadsrättsföreningar (pdf)
Checklista Skog- och Lantbruk (pdf)
Checklista Företag (pdf)
Checklista Fastighetsbolag (pdf)

Inte redan företagskund?

Tänk på säkerheten!

Har du koll när det kommer till digital säkerhet? Vi lägger stor fokus på just säkerhet och att ha säkra lösningar för alla våra tjänster. Allt för att du ska kunna känna dig trygg som kund.

Träffa bygdens företagare

James Venimore på Kajaktiv i Dala-Floda.

Paddla hållbar SUP med James Venimore och Kajaktiv

Om du inte redan är biten av SUP, Stand Up Paddleboard, är det kanske i sommar du gör premiär! En av dem som redan är biten – inte bara av SUP utan paddling generellt – är James Venimore. Via sitt företag Kajaktiv ser han till att sprida paddlingsglädje till både nybörjare och erfarna som kommer till Dala-Floda i jakt på en njutbar nära-naturen-upplevelse.

Aktuella företagare: Familjen Collett

Ägarfamiljen bakom Sagolandet Tomteland i Mora är redo att ta nästa steg. För att växa och utvecklas har de valt att kliva på succéprogrammet Navigator. 

Aktuella företagare: Eva-Karin Lind

Det är i Dala-Floda det händer på fikafronten. Eva-Karin Lind med familj har gjort Hjort-Olârs kafé till ett populärt utflyktsmål med sina läckra bakverk.

Aktuella företagare: Henryk Nouvel

Rättviks Glass har stora ambitioner. Större tillverkning i Rättvik, fler egna glasskiosker, aldrig tumma på kvaliteten och att alltid lyssna på kunderna ska få dem att fortsätta växa.

Automatisering: Integrera affärssystemet med banken

Nu kan du enkelt och billigt automatisera delar av ditt bolags administration. Niklas Karlsson på ekonomibyrån Bissacc i Mora hjälper företagare att automatisera och digitalisera delar av redovisningsarbetet, bland annat genom att koppla ihop internetbanken med affärssytemet. Spara tid du också.

Tips och råd till dig som företagare

Kvinna och man tittar på information på en skärm

Småföretagen tillbaka på krisnivåer från 90-talet

Småföretagen återhämtade sig snabbt efter pandemin, men står nu inför nya utmaningar som höjda kostnader, snabbt stigande räntor och minskad efterfrågan.

Man standing at a company talking in his mobile

Vanliga frågor just nu

Här får du svar på frågor som ofta ställs till oss. Ta gärna en titt på svaren först. Hittar du inte svar på din fråga kan du kontakta oss för hjälp, till exempel genom internetbanken eller via vår digitala kundtjänst för företag.

Two women loading the truck - small business

Analyser och tips

Här hittar du analyser, omvärldsbevakning och tips för företagare.

Vad blir kostnaden?

Räkna på kostnaden för ett företagslån

Nyheter

  • 2023-12-04 05:59
  • 2023-11-27 10:06
  • 2023-11-16 10:50