Just nu är det dock inte så mycket lugn och ro för paret Forslund-Ström. Istället befinner de sig mitt i slutspurten inför midsommarhelgens säsongsöppning.
”Det har verkligen blivit en succé. När vi startade för fyra år sedan tänkte vi att det kanske skulle komma en handfull besökare, så att jag kunde sitta och sticka mellan varven och Micke kunde sköta biodlingarna. Men nu är det vi två plus på anställda, så man kan lugnt säga att vi blev överrumplade första sommaren”, säger Kattis.
De har alltid haft intresse av att odla, men det började på riktigt under en bilsemester genom Europa. De såg de stora blomodlingarna och stannade förstås för självplock. Något sådant här ville de också ha – så de åkte hem och gjorde slag i saken.
”Man kan plocka dahlia, zinnia, lejongap, rudbeckia, gladiolus, astrar och malva. På våren blommar tulpanerna och snart dyker förhoppningsvis solrosorna upp. Micke har satt över 8000 solrosfrön, för att man ska kunna sitta och fika omgiven av ett hav av solrosor.”
För det visade sig att kunderna gärna ville ha fika till självplocket – och så föddes kafé Kaffeknoppen. Där serveras bara hembakat fikabröd och glassen – som självklart kommer från lokala Rättviksglass – skopas i Kattis egenbakade rullrånskorgar. På glassfronten har de dessutom en helt unik smak som bara finns här. Honung från gården levereras till glassfabriken som tar fram en honungs- och yoghurtglass som sedan säljs i caféet och toppar de populära bubbelvåfflorna. Även bipollen från de egna kuporna används som topping på glass och våfflor.