Wiggens Catering: Lokala råvaror, stora smaker och unika upplevelser

Med två fullt utrustade restaurangtrailers och en passion för matlagning på högsta nivå driver Fredrik Wigg Wiggens Catering. Hans mål? Att leverera unika smakupplevelser som gör avtryck. Med rötterna i Venjan och en kreativ gnista som aldrig slocknar har Fredrik byggt upp sin verksamhet från grunden – alltid med personligheten och kundupplevelsen i fokus.

Fredrik Wigg har alltid haft ett intresse för att skapa – och redan som barn fanns det en dragning till köket. Medan resten av familjen mekade med bilar i garaget spenderade minstingen Fredrik sin tid i köket, med att baka bullar med mormor.

"Jag har alltid tyckt om att skapa på det sättet. Genom åren har det gått upp och ner, men jag har alltid strävat efter att göra det jag tycker är kul."

Efter hotell- och restaurangutbildning i Åre och extrajobb i restaurangbranschen formades idén om att starta eget. Idag är Wiggens Catering en uppskattad aktör, som erbjuder mat för både små och stora sällskap – allt från tio till flera hundra personer.

Fredrik beskriver sin matlagning som "bondkänsla med en twist". Basen finns i det enkla och genuina, men vill gärna experimentera och testa nya idéer.

"Jag inspireras av bilder, av att själv vara ute och äta, av att uppleva. Det gäller att inte fastna i sitt eget."

Fredrik berättar också hur viktigt det är att få tid att tänka och planera.

"Jag vill utvecklas hela tiden och samtidigt ta vara på det jag har. Det handlar om att planera och ge mig själv tid att tänka och hitta nya idéer."

Wiggens Catering och kocken Fredrik Wigg in action.

Restaurangtrailers och hållbarhet i fokus

Basen i verksamheten är två specialbyggda restaurangtrailers, komplett utrustade för att kunna servera högkvalitativ mat oavsett plats. Den första trailern stod klar 2010 och tre år senare kom nummer två.

"Jag började med en liten Muurika-häll för 20 år sedan, men insåg snabbt att jag behövde mer för att klara större kapaciteter. Med mina trailers sätt kan jag leverera både kvalitet och kapacitet."

Trailrarna gör det också möjligt för Fredrik att arbeta hållbart. Istället för att gästerna reser till honom tar han köket till dem – en lösning som sparar både tid och resurser. Dessutom har han ”Wiggens Lada” på gården utanför Mora.

”Det blir en härlig känsla i en gammal lada som är i modern tappning. Där kan sällskap ha en trevlig middag helt för sig själva vi komponerar menyn utifrån varje tillfälle, oavsett om det är en buffé eller en serverad femrätters. Oavsett hur och var jag serverar mina gäster vill jag jobba effektivt och bra och hålla över tid. Hitta en lagom nivå och verkligen leverera. För jag lägger 100 procent på de kunder som köper mina tjänster."

Han beskriver hur tacksam han är över entreprenörskapet som finns runtomkring honom och det nätverk han har byggt upp genom åren. Det är extra mycket värt som fåmansföretagare.

”Jag vill verkligen lyfta vikten av entreprenörskap att köpa tjänster av varandra, där alla bidrar med sin expertis och vi tillsammans kan leverera det där lilla extra som våra kunder och gäster vill ha. Jag är otroligt tacksam för personerna jag har runt mig och den extra personal som kommer in och briljerar när det behövs. Jag vill att man ska vara stolt att vara en del av Wiggens. Det är varierande, kreativt och vi har otroligt trevligt när vi jobbar.”

Mer än bara mättnad

Som småföretagare är Fredrik beroende av samarbete, både med andra entreprenörer och med sin bank. En del i företagsresan är relationen till sparbanken.

"Personligt engagemang är viktigt, oberoende av vad man gör. Hos Leksands Sparbank får jag en känsla av att det går att diskutera saker. Att ha någon att prata med och bolla idéer med är guld värt."

För Fredrik handlar allt om att leverera en upplevelse som kunderna minns långt efteråt.

"Jag vill skapa en smakupplevelse och drivs av att göra folk nöjda. De ska inte bara bli mätta – de ska få en minnesvärd stund som verkligen gjort avtryck."

Med sin entreprenörsanda och kärlek till matlagning har Fredrik byggt Wiggens Catering till en framgångsrik verksamhet som kombinerar kvalitet, kreativitet och lokal förankring. Med ett oändligt lager av idéer är han redo att ta sig an nya utmaningar – alltid med gästens upplevelse i fokus.

Wiggens Catering och kocken Fredrik Wigg in action.
Wiggens Catering och kocken Fredrik Wigg in action.
Wiggens Catering och kocken Fredrik Wigg in action.

Är du företagare?

Vi finns här för att hjälpa dig som företagare och som din företagsbank tar vi fram lösningar som passar just dig och din verksamhet. Vi har produkter, tjänster och rådgivning som underlättar arbetet och vardagen – om det så handlar om sparande, finansiering, lån eller pension.