Restaurangtrailers och hållbarhet i fokus
Basen i verksamheten är två specialbyggda restaurangtrailers, komplett utrustade för att kunna servera högkvalitativ mat oavsett plats. Den första trailern stod klar 2010 och tre år senare kom nummer två.
"Jag började med en liten Muurika-häll för 20 år sedan, men insåg snabbt att jag behövde mer för att klara större kapaciteter. Med mina trailers sätt kan jag leverera både kvalitet och kapacitet."
Trailrarna gör det också möjligt för Fredrik att arbeta hållbart. Istället för att gästerna reser till honom tar han köket till dem – en lösning som sparar både tid och resurser. Dessutom har han ”Wiggens Lada” på gården utanför Mora.
”Det blir en härlig känsla i en gammal lada som är i modern tappning. Där kan sällskap ha en trevlig middag helt för sig själva vi komponerar menyn utifrån varje tillfälle, oavsett om det är en buffé eller en serverad femrätters. Oavsett hur och var jag serverar mina gäster vill jag jobba effektivt och bra och hålla över tid. Hitta en lagom nivå och verkligen leverera. För jag lägger 100 procent på de kunder som köper mina tjänster."
Han beskriver hur tacksam han är över entreprenörskapet som finns runtomkring honom och det nätverk han har byggt upp genom åren. Det är extra mycket värt som fåmansföretagare.
”Jag vill verkligen lyfta vikten av entreprenörskap att köpa tjänster av varandra, där alla bidrar med sin expertis och vi tillsammans kan leverera det där lilla extra som våra kunder och gäster vill ha. Jag är otroligt tacksam för personerna jag har runt mig och den extra personal som kommer in och briljerar när det behövs. Jag vill att man ska vara stolt att vara en del av Wiggens. Det är varierande, kreativt och vi har otroligt trevligt när vi jobbar.”
Mer än bara mättnad
Som småföretagare är Fredrik beroende av samarbete, både med andra entreprenörer och med sin bank. En del i företagsresan är relationen till sparbanken.
"Personligt engagemang är viktigt, oberoende av vad man gör. Hos Leksands Sparbank får jag en känsla av att det går att diskutera saker. Att ha någon att prata med och bolla idéer med är guld värt."
För Fredrik handlar allt om att leverera en upplevelse som kunderna minns långt efteråt.
"Jag vill skapa en smakupplevelse och drivs av att göra folk nöjda. De ska inte bara bli mätta – de ska få en minnesvärd stund som verkligen gjort avtryck."
Med sin entreprenörsanda och kärlek till matlagning har Fredrik byggt Wiggens Catering till en framgångsrik verksamhet som kombinerar kvalitet, kreativitet och lokal förankring. Med ett oändligt lager av idéer är han redo att ta sig an nya utmaningar – alltid med gästens upplevelse i fokus.