Meny
Insatser för bygden
Jobba hos oss
Kontakta oss
Samhällsengagemang

Frikyrkan Insjön nappade på erbjudandet: HLR-utbildning och 1000 kronor

”I slutändan handlar det om att kanske kunna rädda liv. Vi ville lära oss om hur vår hjärtstartare fungerar och det är alltid bra att uppdatera sina kunskaper om HLR”, säger Lisbet Andersson från Frikyrkan Insjön som nyligen genomfört en HLR-utbildning och därmed också får 1000 kronor för engagemanget.

Sommaren 2023 fick Frikyrkan Insjön en hjärtstartare via sparbankens projekt ”Vi hjärtsäkrar Dalarna”. För att ytterligare stärka kunskapen om HLR och vara beredda om olyckan skulle vara framme samlades totalt 15 personer för en kostnadsfri HLR-utbildning, som de själva bokat via Civilförsvarsförbundet Dalarna. 

”Det vi framför allt lärde oss var att det är viktigare att agera snabbt än att göra 100% rätt när det kommer till HLR. 

Därmed har de också tagit del av fortsättningen på projektet – riktat mot Dalarnas föreningar och på att via dem öka kunskapen om HLR. De föreningar som bokar en kostnadsfri HLR-utbildning för sina medlemmar får 1000 kronor till den egna verksamheten.

”Det är jättebra att sparbanken gör den här typen av satsningar. Vi har vid flera tillfällen pratat om att skaffa en hjärtstartare, men det har inte blivit av. Men nu har vi en hjärtstartare och dessutom har vi fått utbildning”, avslutar Lisbet.

Kursdeltagare över HLR under utbildning på Frikyrkan Insjön.

Hjärtsäkra din förening och bygden ❤

Utbilda er förening och få 1000 kr! Snabb hjälp med HLR och tillgång till en hjärtstartare kan göra skillnaden mellan liv och död. Därför vill vi motivera fler att utbilda sig i HLR, som ännu ett initiativ för att hjärtsäkra Dalarna och förhoppningsvis kunna rädda fler liv.