Initiativet om en insamling kom från Martin Söderek som jobbar i kassan på Leksands Sparbank i Leksand.

- Varje vecka kommer det in flera människor som vill lämna in mynt till oss så vi gissar på att många sitter och trycker på en väldans massa mynt hemma. Då slog det mig att vi kunde göra en bössa här i kassan i samband med Musikhjälpen, säger Martin.

Från den 1 december fram till 31 december pågår den fysiska och digitala insamlingen. Leksands Sparbank kommer att ha bössor på alla kontor där man kan stoppa ner en slant som går oavkortat till Musikhjälpen. Det går även att gå in på den digitala bössan och skänka en slant.

Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som funnits i Sverige sedan 2008. Varje år sätter sig tre kända profiler i en bur och sänder i 144 timmar direkt dygnet runt i Sveriges Radio P3 och i SVT/ SVT Play för att tillsammans med Radiohjälpen uppmärksamma och på olika vis samla in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof. Årets tema är ”För en värld utan barnarbete”.

Leksands Sparbank är en lokal fristående sparbank och verkar i Leksands, Rättviks och Gagnefs kommuner.

- Vi finns till för bygden och för människorna som bor här. Genom insamlingen till Musikhjälpen vill vi visa att det lokala engagemanget även gynnar världen globalt, avslutar Jonas Heimer som ser fram mot många timmars musik och stora insamlingar.

Musikhjälpen sänds mellan 13 december och 19 december.