Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

5 viktiga punkter: Olycksfall

Försäkringar är guld värda om olyckan är framme och de gör att du kan känna dig trygg med att få hjälp om något skulle hända. Men ofta kan det kännas svårt att veta exakt vad som gäller. Vår rådgivare Alena sammanfattar sina viktigaste medskick om försäkringar i fem punkter.

 1. Ha koll på vad du har

  Ha koll på dina försäkringar och vilka som gäller var. Personförsäkringar ger ett omfattande skydd om du eller någon i familjen råkar ut för olycksfall, sjukdom, dödsfall eller arbetslöshet. Många är också försäkrade genom jobbet eller facket, men gäller de även på fritiden fritid eller bara på jobbet? 

 2. Gör en årskoll

  Gör det till en vana att gå igenom dina försäkringar en gång varje år, endera på egen hand eller tillsammans med oss på sparbanken. Tänk också till ifall något förändrats i livet eller på jobbet, som att du fått högre lön.

 3. Tänk efter före

  För att teckna en personförsäkring måste du uppfylla vissa krav, som att vara fullt arbetsför och/eller fylla i en hälsodeklaration. Om olyckan redan varit framme kan det vara för sent att ansöka.

 4. Ekonomisk första hjälpen

  Om du har en försäkring kan du få ersättning för till exempel bestående skada och förlorad arbetsförmåga, eller om du behöver vårdas på sjukhus. Med livförsäkring får dina närmaste det lättare att klara den ekonomiska situationen om du skulle gå bort förtid. 

 5. Behåll din levnadsstandard

  Det är viktigt att teckna en försäkring för att du ska kunna behålla samma levnadsstandard om något skulle hända. Om du har familj och barn eller höga lånekostnader är behovet ännu större.  

Alena Yudzina är rådgivare på sparbanken och ger viktiga råd om hur man kan tänka innan olyckan är framme.

Ta hand om dig och din familj

Arbetslöshet, olycksfall eller sjukdom kan drabba alla, men med rätt försäkring tryggar du ekonomin för dig och din familj. Var förberedd om det oförutsedda händer.

A family of three going to a birthday party