Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Hållbar framgång i Siljansbygden

Så gör du hållbarhet till en konkurrensfördel i ditt företag

Häng med på en inspirerande eftermiddag där vi utforskar hur hållbarhet kan bli din bästa affärspartner. Ta del av konkreta och handfasta tips samtidigt som du får möjlighet att nätverka med andra företagare i Dalarna. Låt oss tillsammans ta ledartröjan och göra hållbarhetsfrågan till vår gemensamma konkurrensfördel.

BOSS Business Women, Leksands Sparbank och Almi hälsar dig varmt välkommen till Moraparken i Mora tisdag 12 mars för en eftermiddag fylld av föreläsningar, panelsamtal, mingel och inspiration på tema hållbarhet. 

Hålltider

14:00 – Dörrarna öppnas, fikat står serverat! 
14:30 – 14:40 Hej och välkommen
14:40 – 15:20 Mikael Botnen Diamant, föreläsare
15:20 – 15:30 Sammanfattning och frågor
15:30 – 15:45 Kaffepaus
15:45 – 16:15 Ellinor Sparby, hållbarhetschef Moramast
16:15 – 16:45 Reflektion. Panelsamtal med Anna Rosengren (Almi), Björn Rinstad (Leksands Sparbank), Ellinor Sparby (Moramast), Mikael Botnen Diamant och Evelyn Hult (BOSS Business Women).  

Evenemanget är kostnadsfritt.

12 mars 2024
Kl 14.00–17.00

Moraparken
i Mora

Dagens föreläsare

Mikael Botnen Diamant

Mikael Botnen Diamant är en efterfrågad och uppskattad föreläsare inom hållbarhetsområdet. Han är en av författarna till boken ”Hållbariseringen – en guide för företag i omställning” och arbetar idag med att hjälpa företag med deras omställning mot mer hållbara affärsmodeller. På hans föreläsningar varvas konkreta råd med igenkänningshumor kring hur företag kan vända utmaningar till möjligheter och hur man genom det får fart på sitt hållbarhetsarbete.

Ellinor Sparby

Ellinor Sparby är hållbarhetschef på Moramast med ansvar för att driva företagets hållbarhetsarbete. Det innebär bland annat att halvera företagets utsläpp av koldioxid till år 2030 och nå ett netto-noll utsläpp till 2050. Hon drivs av passionen för människor, miljö och ständiga förbättringar.

Evelyn Hult

Evelyn är entreprenör och grundare av BOSS Business Women, affärsnätverket för kvinnor i Dalarna. För henne är hållbarhet en grundpelare i allt företagande och fokus ligger främst på social och ekonomisk hållbarhet. Hon har en tro på att alla aktörer i näringslivet kommer behöva lägga mer tid och fokus på hållbarhetsfrågorna för att attrahera både kunder och kompetens till bygdens företag.

Björn Rinstad

Björn Rinstad är vd på Leksands Sparbank. Banken har en väletablerad hållbarhetsprofil, inte minst med grund i sitt starka samhällsengagemang och fokus på social hållbarhet. I panelen bidrar Björn även med makroekonomiska perspektiv i regional tappning. 

Anna Rosengren

Anna Rosengren är vd på Almi GävleDala som arbetar med finansiering och affärsutveckling för företagen i vår region. Alla företag som arbetar med Almi får titta på sina möjligheter och utmaningar kopplat till sitt hållbarhetsarbete. Många är också i behov av grön finansiering och det finns hos Almi. För Anna och Almi är hållbarhet en framtidsfråga eftersom den kommer kunna avgöra både företagens konkurrenskraft och överlevnad.