Meny
Insatser för bygden
Jobba hos oss
Kontakta oss
Samhällsengagemang

Vi bygger långsiktigt med Mora IK Ungdom

Mora IK:s ungdomsverksamhet gör det möjligt för över 300 barn och ungdomar att spela hockey. Där kan de utvecklas både på och utanför isen, samtidigt som de lägger grunden för en välmående framtid för både sig själva och bygdens föreningsliv. En snart invigd träningshall öppnar för ytterligare möjligheter. 

Mora IK är en av kommunens större ungdomsföreningar, med över 300 ungdomar fördelade på omkring tio lag i åldersspannet 3–16 år. Det är både pojkar och flickor som tränar och spelar pool- och seriespel. Snart invigs även den nya ungdomsarenan, som enligt klubbdirektör Peter Masuhr kommer att göra stor skillnad för ungdomsverksamheten i form av exempelvis träningstider och tillgänglighet.

”Den nya hallen kommer att betyda jättemycket för både ungdomssidan och för klubben i stort. Med bättre förutsättningar för våra barn och ungdomar kan vi också få upp fler egna ungdomar i våra representationslag. Visst kommer det att ta tid, men på sikt kommer det bli fantastiskt bra”, konstaterar han. 

Samarbete för trygghet och långsiktighet

Även om det sportsliga förstås har huvudrollen och tar störst plats i ungdomsverksamheten, vill klubben också väva in fler aspekter.

”Vi jobbar hårt med vår värdegrund och våra ledord stolthet, integritet, närhet och glädje. Sen vill vi också att barnen ska få med sig ett bra kompisskap, en trygghet i sig själva och förstås en möjlighet att utöva en idrott som man älskar.”

Det nya partnerskapet med Leksands Sparbank jackar i både det som sker på och utanför isen. Det kan handla om alltifrån att dra nytta av sparbankens kunskaper inom ekonomi, för att ungdomarna ska få sådana insikter via sin idrott, till att göra aktiveringar i samband med exempelvis Tre Kronors hockeyskola och andra evenemang.

”Vi är otroligt glada över att sparbanken vill engagera sig i klubben och framför allt i ungdomsverksamheten. Att ha en partner som vill nischa sig mot ungdomssidan blir en trygghet för oss, som gör att vi kan jobba mer långsiktigt. Det är viktigt inte minst för oss klubbar med begränsade resurser att kunna bygga ordentligt från grunden.”