KAIS Mora UIF bedriver barn och ungdomsverksamhet för pojkar och flickor mellan 5 och 15 år. De har över 500 aktiva spelare fördelade på 16 lag i seriespel på barn- och ungdomsnivå. Dessutom har man en innebandyskola för de allra yngsta, med Knatteliga och Innebandylekis. I tillägg till allt detta anordnar de också en av Sveriges äldsta ungdomsturneringar i innebandy – Buster & Starlet Cup.

”Det är jättekul att kunna kroka arm med en ny partner för ungdomsverksamheten. Det kommer att ge oss möjlighet att satsa ännu mer på våra barn och ungdomar, framför allt så att vi kan jobba mer långsiktigt. Vi ser varje dag hur stor skillnad idrotten kan göra på så många olika plan. Här kan man både träna kroppen och lägga grunden för god hälsa, och skolas in i föreningslivet och en social gemenskap”, säger Anders Forsberg, ordförande i KAIS Mora.

Från sparbankens sida är partnerskapet en satsning som går i linje med visionen om en hållbar och attraktiv bygd.

”Att satsa på ungdomsverksamhet är verkligen att investera i framtiden. Inte minst i dessa tider, när vi hör om risker att hamna fel i ung ålder, blir föreningslivet en extremt viktig spelare. Därför känns det otroligt bra att gå in i det här samarbetet med KAIS Mora. De gör ett fantastiskt jobb för bygdens barn och unga och har en stor verksamhet där de gör skillnad för många. Att stötta deras verksamhet och se till att barn och ungdomar tidigt får en meningsfull fritid och känner tillhörighet, kan förhoppningsvis lägga en god grund både för individens och bygdens framtid”, säger Jonas Heimer, marknadschef på Leksands Sparbank.