Rättvik Active Week hade premiär sommaren 2022 och blev då en stor succé med sina många olika aktiviteter. Arrangören Visit Rättvik tar hjälp av det lokala föreningslivet, som står för aktiviteterna i programmet och får samtidigt en möjlighet att visa upp sig och sina verksamheter.

– Vi vill alltid vara med och skapa förutsättningar för liv och rörelse i bygden, vilket Rättvik Active Week gör i dubbel bemärkelse. Inte bara får människor röra på sig under själva aktiviteterna, veckan blir också en av sommarens höjdpunkter i Rättvik och bygden. Att vara huvudpartner i ett sådant sammanhang blir därmed självklart och något som ligger helt i linje med vår vilja att skapa en attraktiv och hållbar bygd, säger Jonas Heimer, marknadschef på Leksands Sparbank.

Idén med Rättvik Active Week är att fler ska upptäcka nya aktiviteter och komma i rörelse.

– Med hjälp av Leksands Sparbank kan vi fortsätta vår långsiktiga plan att utveckla Rättvik Active Week med vår vision – att skapa en unik aktivitetsvecka för hela familjen. Det känns superkul att Leksands Sparbank vill jobba med oss och tillsammans jobbar vi för den levande landsbygden, säger Jojje Borssén, projektledare för Rättvik Active Week.

Med ett aktivitetsarmband får man tillgång till alla veckans aktiviteter. Under Rättvik Active Week 2023 kommer man kunna delta i aktiviteter såsom segling, kickbike, skateboard, bågskytte, jympa, yoga, löpning, padel, bandy, strandlekar, simning, paddling, multisport, beridet bågskytte, dans.

Läs mer om Rättvik Active Week och se hela sommarens program (länk)