Bo Liljegren tillträdde som vd för Leksands Sparbank 2014. De senaste fem åren har han drivit verksamheten på den fristående sparbanken från huvudkontoret i Leksand. Bo Liljegren har under sin tid som vd bidragit till att Leksands Sparbank stärkt sin plats som bygdens bank. Det syns inte minst i Svenskt kvalitetsindex kundundersökningar och i mätningar av svenska bankers soliditet.


– Bosse har gjort ett stort avtryck och efterlämnar en finansiellt mycket stabil bank vars kunder är bland de mest nöjda i Sverige. Han har de senaste åren även lagt stort fokus på att strukturera arbetet med de finansiella regelverken vilket är avgörande för alla banker idag. Vi är väldigt tacksamma för det Bosse har gjort för Leksands Sparbank och han är en mycket uppskattad person här på sparbanken, säger Anders Nygårdh styrelseordförande i Leksands Sparbank.

Efter sommaren 2019 kommer Bo Liljegren att tillträda som vd för Varbergs Sparbank, en av Sveriges största sparbanker.

– Det har varit fem fantastiska år på Leksands Sparbank och det känns lite vemodigt att lämna kollegor, kunder och bygden. Det har varit en spännande och lärorik period och jag är stolt över det arbete vi tillsammans har åstadkommit. Sparbanker är viktiga för Sveriges framtid – inte minst för oss som brinner för landsbygden. Det känns därför roligt att få möjlighet att fortsätta med en ny utmaning inom sparbanksfamiljen, säger Bo Liljegren.

Leksands Sparbanks styrelse kommer nu att inleda rekryteringen efter en ny vd. Bo Liljegren kommer att sitta kvar som vd under sommaren 2019.

– Det är naturligtvis tråkigt att Bosse lämnar oss men det påverkar inte Leksands Sparbanks mål och strategier som fortsätter att ha fokus på att utveckla Siljansbygden. Vi är - och ska vara - en katalysator för bygdens utveckling, avslutar Anders Nygårdh.

Kontaktpersoner:
Anders Nygårdh 070-521 44 24
Bo Liljegren 070-620 27 03