Rättviks Ridklubbs ungdomssektion har nu invigt sin nya hinderpark.
- De här hindren är lätta nog för att även de yngre ska kunna ta fram och plocka undan dem. Det blir jättebra både för ungdomar och vuxna, berättar Anna Gullberg som är projektledare och tidigare ordförande för ungdomssektionen.
Leksands Sparbank stöttar investeringen med 50.000 kronor.

Hindren invigdes med en klubbtävling där ett femtiotal ungdomar kom till start. Under invigningen visade Rättviks Ridklubb också upp den ridskolehäst som de skaffade för att även funktionshindrade ska kunna rida. Detta är en tidigare satsning som också stöttades av Leksands Sparbank.

- Han har gått i drygt ett år nu och det funkar jättebra. Han är en perfekt ridskolehäst som både vuxna och barn kan rida på, berättar Anna.

Ridsporten lär ungdomar att ta ansvar
Ridsporten är idag den näst största ungdomsidrotten i Sverige och den enskilt största för tjejer.

- Ridsporten har mycket positivt med sig. Utöver att ungdomarna håller sig aktiva och har roligt så lär de sig tydlig kommunikation och att ta ansvar på ett naturligt sätt. Vi har under de senaste åren stöttat flera satsningar för ridklubbarna i Rättvik, Leksand och Insjön som vi är stolta över, berättar Bo Liljegren.

Leksands Sparbank har inga aktieägare, vinsten delas istället ut genom insatser för bygden. De två senaste åren har vi avsatt ca 5.800.000 kr till insatser för bygden. Läs mer om våra insatser för bygden.