Grattis till 13 år! 
– Tack! Vi hade ju melodifestivalen här i Leksand även då. Då hade vi en ful trätrappa här ute eftersom hela lokalen byggdes om för mig. Så det här med renoveringen av torget, melodifestival, Alla hjärtans dag känns bekant.

Ulrika och hennes man kommer båda från Halmstad men har bott i Dalarna de senaste 21 åren. Det var i samband med att maken fick jobb på dåvarande Banverket i Borlänge som flytten gick till Dalarna och Djurås.

Hur hamnade du här i Leksand? 
– Jag har alltid dröm att starta en egen blomsteraffär. Jag har hållit på med floristyrket sedan jag var 16 år och har jobbat på blomaffärer och kedjor. När vi flyttade upp till Dalarna började jag jobba på Blomsterriket i Borlänge och sedan även på Interflora här i Leksand. Jag fick en förfrågan om att ta över Interflora-butiken men det skulle bli så omständligt och kostsamt så istället googlade jag fram ledig lokal i Leksand och hittade den här lokalen.

Och ni öppnade på Alla hjärtans dag? 
– Ja, som var på en tisdag det året. Byggarbetarna från Skoglunds som renoverade lokalen frågade varför jag skulle öppna just på en tisdag. ’För det är Alla hjärtans dag’ svarade jag. Till invigningen kom sedan de här killarna med två ljuslyktor i form av hjärtan gjorda av den röda sandstenen som satt i väggarna i lokalen. Det var väldigt fint.

Hur många är ni som jobbar på Blomsterflärd idag? 
– Vi är fyra i personalen som jobbar hel-/deltid. Vissa årstider och högtider behöver vi all personal vi kan få. Även mina barn med flickvänner kan få jobba lite extra ibland.

Efter att i flera år ha pendlat mellan Djurås-Leksand bestämde sig familjen för att flytta till Leksand på heltid.
– Och vi trivs fantastiskt bra! Jag älskar vårvintern som börjar nu. I Halmstad finns inte det på samma sätt. Där regnar det dessutom på tvären, även om sommaren i Halmstad är fantastisk!

Du är kund på Leksands Sparbank sedan 8 år. Hur kom det sig att du bytte bank?
– Det var i samband med vår flytt. Då kändes det mest naturligt att flytta över allt hit till Leksand. Och vi har bara gott att säga om sparbanken. Det är en trygghet och jag känner att jag kan fråga vad jag vill. En liten rolig historia är en gång när jag hade slut på tjugolappar och sprang över till banken som också hade slut på tjugolappar(!?), men då sa tjejerna i kassan: ”Men skaffa Swish så kan de betala ändå!” och det var det bästa jag gjort! Det är verkligen en trygghet.

Ulrika avslutar med att hon ser fram mot våren då det är dags att plocka fram vårblommorna. Men först firar vi Alla hjärtans dag, födelsedag och laddar upp inför Melodifestivalen 2019 | Tegera Arena, Leksand. Gå in på Blomsterflärd och köp en bukett rosor eller något annat fint till någon du tycker om, eller varför inte till dig själv!