Leksands Sparbank är ingen vanlig bank, vi har inga ägare och vinsten återinvesteras för att bygden ska blomstra. Vi är en fristående, lokal sparbank och är idag marknadsledande i regionen med en samlad affärsvolym på ca 15,5 mdkr. Banken har kontor i Leksand, Insjön och Rättvik med drygt 65 anställda och vi är den enda banken i världen med huvudkontor vid Siljan.


Om tjänsten

Vi söker nu en driven företagsmarknadschef, en erfaren ledare med ett stort intresse för att utveckla kundaffären. Du har det övergripande resultatansvaret för vår företagsmarknad och arbetar strategiskt med att utveckla arbetssätt och söka nya perspektiv och idéer för att identifiera förbättringsåtgärder. Tillsammans med dina medarbetare formar du nätverk och bygger långsiktiga relationer med kunder och andra samarbetspartners för att driva utvecklingen framåt.

I ditt team ingår företagsrådgivare, försäkringsspecialist och medarbetare specialiserade inom cash management. Du ansvarar för att kommunicera våra visioner och strategiska mål och översätta dem till konkreta mål för respektive medarbetare. Genom ett engagerande och inkluderande ledarskap stöttar du medarbetarna i deras utveckling och ger dem förutsättningar att lyckas i sina uppdrag. Du förväntas skapa ett arbetsklimat som präglas av öppenhet, delaktighet och arbetsglädje. Du kvalitetssäkrar även medarbetarnas arbetssätt och säkerställer en god regelefterlevnad.

Tjänsten är på heltid och gäller tillsvidare (provanställning tillämpas), du rapporterar till VD och ingår i Sparbankens ledningsgrupp.


Vem är du?

Vi tror att du idag arbetar i en liknade roll, gärna inom bank eller med många års erfarenhet av att driva företag och arbeta med affärsutveckling.  Du har en gedigen erfarenhet, minst fem år, från att ha arbetat som ledare med goda referenser från tidigare uppdrag. Du har förmågan att arbeta situationsanpassat, där du ser individerna och är duktig på att stötta deras drivkrafter och utveckling framåt. Du behöver även vara strukturerad och gilla ordning och reda för att trivas i rollen.

Utbildningar:

- Relevant högskoleutbildning, minst tre år, alt jämförbar utbildning

- Meriterande med försäkringsdistributionsrätt och/eller Swedsec-licens

Vad erbjuder vi dig?

Leksands Sparbank strävar efter att bli regionens mest attraktiva arbetsgivare. Vi erbjuder en arbetsplats med ett positivt arbetsklimat där vi hjälper varandra, har roligt tillsammans och utvecklas ihop. Vi arbetar även kontinuerligt för att stärka vårt hållbarhetsarbete - socialt, ekonomiskt och miljömässigt – och vi verkar dagligen för en hållbar och levande Siljansbygd.

Varmt välkommen med din ansökan!

Rekryteringsinformation

Maila CV och några korta rader om dig till rekrytering@leksandssparbank.se. Sista ansökningsdag är den 22 november. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Björn Rinstad, VD, tfn: 0247-886 75 eller Linda Gudmundsson, HR-chef, tfn: 0247-886 83.

#ingenvanligbank