Riktigt så blev det inte för Ylva Skarp, som är en av de entreprenörer som finns på Stationsgatan 6 i Leksand. Ylva utbildade sig istället till kaligraf i London, efter att ha sett nobelfesten på TV och insett att det var ett yrke. Nu driver hon företaget Ylva Skarp och tillsammans med Kaffemagasinet Leksand AB har Ylva byggt upp en ny mötesplats i Leksand. Vi träffade Ylva för en pratstund, timmen innan Nyöppning Studio Skarp.

– Jag hade en jättebra sommar med många besökare. Jag fick höra att jag blivit ett nytt besöksmål i Leksand. Det är kul att höra!

Butiken har varit stängd under hösten för en större ombyggnation där även Ylvas ateljé ska få plats. Hur kom det sig egentligen att du hamnade på Stationsgatan 6 från början?
– Jag gick på yoga här i huset bredvid och fick nys om att huset var ledigt. Jag kontaktade fastighetsägaren Sven Erik Andersson och sa att jag var intresserad. Han tyckte jag var helt tokig. Då var det bara en massa bråte här inne och helt oisolerat. Sven Erik har gjort ett enormt jobb med att göra ny grund och egentligen ett helt nytt husskal.

Du har bott i Gävle, London, Stockholm och nu Leksand. Hur ser du på att driva företaget från en mindre ort?
– Jag har ju inte drivit mitt företag någon annanstans så jag har inget att jämföra med men vi har ett jättebra gäng här nere på Stationsgatan där vi kan samarbeta. Jag tror det är viktigt framförallt på en liten ort, att man hjälps åt tillsammans.

Vi på Leksands Sparbank pratar ju mycket om det, att tillsammans utvecklar vi Siljansbygden. Du är ju kund hos oss, vad har det betytt?
– Jag har alltid varit kund hos er så jag vet inget annat. Det var så naturligt att vara företagskund hos er när jag får så bra hjälp och man har en nära kontakt.

Det uppskattar vi och ser fram mot Ylvas fortsatta arbete på Stationsgatan. Och om du ändrar dig vad gäller bankyrket så är du alltid välkommen hit.