Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Mångfald

Leksands Sparbank skall aktivt arbeta för att vara en verksamhet som kännetecknas av mångfald, jämställdhet och inkludering där medarbetare, styrelse och huvudmän speglar våra kunder och det samhälle som vi verkar i. Detta är en viktig del i arbetet för målet att vara regionens mest attraktiva arbetsgivare.

Styrelsen

Sparbanken bedömer att det finns flertalet fördelar med att ha en diversifierad styrelse och har exempelvis identifierat bred mångfald i styrelsen som en viktig parameter i Sparbankens arbete med att uppnå de mål som Sparbanken satt upp för sin verksamhet.

Genom att främja att olika åsikter kommer till tals och genom att möjliggöra kritiskt ifrågasättande inom styrelsen skapas förutsättningar för en långsiktig, hållbar och sund styrning och kontroll av Sparbankens verksamhet.

Vidare bedömer Sparbanken att mångfald i styrelsen innebär en konkurrensfördel och att detta utgör något som Sparbanken vill förmedla utåt gentemot marknad och allmänhet. Detta innebär att Sparbanken eftersträvar en bred uppsättning kvaliteter och kompetenser vid rekrytering av ledamöter till styrelsen, för att uppnå olika åsikter och erfarenheter samt för att underlätta oberoende utlåtanden och sunt beslutsfattande i styrelsen. Mångfald ska beaktas vid tillsättning av nya styrelseledamöter, styrelsesuppleanter, VD och vice-VD. Mångfald ska även beaktas vid utvärdering av styrelsen som kollektiv. Sparbanken ska beakta en bred uppsättning personliga egenskaper och kunskaper och, så långt det är möjligt, balansera dessa på lämpligt sätt.

Styrelsens valberedning ska i dess arbete med att rekrytera personer som kan vara villiga att åta sig uppdrag i Sparbankens styrelse granska styrelsens sammansättning och utforma en rekommendation som ska tjäna som beslutsunderlag när sparbanksstämman fattar beslut om tillsättning av styrelseledamöter, och vid denna ta i beaktande denna mångfaldspolicy. 

Medarbetare i Leksands Sparbank

Leksands Sparbank anser att arbetsgrupper sammansatta av olika kompetens, kön, könsöverskridande identiteter eller uttryck, etnisk tillhörighet, trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder är en viktig komponent för att nå framgång. Arbetsgrupper som kännetecknas av mångfald bidrar till en dynamisk arbetsplats och är förutsättning för utveckling av verksamheten.

Leksands Sparbank skall fastställa en mångfaldsplan som årligen följs upp via en handlingsplan tillsammans med fackliga parter.