Leksands Sparbank verkar för att utveckla vår bygd och för att vi som bor här ska må bra. Genom sommarprojektet "Sommarpepp med Leksands Sparbank" vill vi tillsammans med alla de föreningar vi sponsrar hjälpa människor att komma igång och röra på sig och kanske hitta en ny fritidsaktivitet.

Prova på aktiviteter för stora och små

Varje förening som har eller skapar en prova på-aktivitet som är öppen för allmänheten under sommaren har möjlighet att vara med och få den maknadsförd genom Sommarpepp. Leksands Sparbank kommer att sammanställa och marknadsföra det stora utbudet av prova på-aktiviteter som föreningslivet erbjuder, man ska kunna se ett smörgåsbord av aktiviteter som man kan prova på. Aktiviteterna marknadsförs också genom inlägg och videoreportage på Leksands Sparbanks Facebooksida och Instagram.

Vi kommer marknadsföringsmässigt att fokusera på sommarlovsperioden 12 juni till 16 augusti. 

Aktiviteten och dess förutsättningar (tex åldrar, tider, plats, anmälan eller drop-in, kontaktperson mm) bestäms och genomförs helt och hållet av föreningarna. Aktiviteterna kan vända sig till barn, ungdomar och vuxna i alla åldrar som ges möjligheten att träffas, röra sig och må bra genom att utöva en aktivitet.

Vad behöver vi som förening/arrangör göra?

För att vara med behöver ni, om ni inte redan har det, skapa tillfällen och villkor för prova på-aktiviteter under sommaren och anmäla dessa till oss. Det går såklart även bra att man får prova på ordinarie verksamhet, det ska då framgå när man kan göra detta. Om prova på-tillfället är en del av ordinarie träning är det extra viktigt att de som kommer och vill prova på verkligen tas om hand om introduceras på ett bra sätt och känner sig välkomna.

Det enda kravet från Leksands Sparbanks sida är att det ska vara så kravlöst som möjligt - så många som möjligt ska kunna vara med, man ska inte behöva några speciall förkunskaper, det ska inte kosta något att prova på och man ska kunna låna eventuell utrustning som behövs om man inte har egen (eventuellt undantag för att hyra av utrustning i vissa fall kan kosta en liten slant).

Möjlighet till digital ledarutbildning 

En del föreningar har en utmaning att få ihop tillräckligt med ledare. Vi erbjuder genom samarbete med RF SISU Dalarna en  kostnadsfri "Ledarutbildning för sommarskolor" på tre timmar via Microsoft Teams. Det är en introduktionsutbildning i ledarskap för att fler ska kunna känna sig trygga med att leda en grupp i till exempel en förening och/eller en prova på-aktivitet.

Utbildningen riktar sig mot vuxna och ungdomar från 14 år. Ledarutbildningar inom idrotten kan man ha stor nytta av även utanför idrottslivet. Utbildningen är kostnadsfri. Peppa så åmnga som möjligt att vara med, det finns inget krav att man ska vara eller bli tränare för att gå utbildningen, men det kan vara en bra inkörsport till att engagera fler. Det är bättre att många gör lite än att ett fåtal gör mycket. Läs mer och anmäl dig till ledarutbildningen här.

Anmälan till sommarpepp

För att vara med på Sommarpepp behöver vi en anmälan från din förening med information om er prova på-aktivitet. Vi vill ha er anmälan så snart som möjligt, ju tidigare vi får er anmälan desto större möjlighet har vi att planera marknadsföring av den.

Anmäl er till Sommarpepp här

Frågor?

Tveka inte att kontakta projektledare Niklas Hagman tel 0247 886 76 eller marknadschef Jonas Heimer tel 0247 886 73.