Meny
Samhällsengagemang
Jobba hos oss
Kontakta oss

Strikelounge nysatsar på bowlingen i Rättvik

Andreas Larsson och Jesper Jansson är de bowlande vännerna som slagit sig ihop och i december öppnade Strikelounge. Tanken är att blåsa nytt liv i bowlinghallen vid Rättviksparken.

När Andreas Larsson träffade fastighetsägaren och fick frågan om han inte skulle ta över bowlingverksamheten blev den första reaktionen ett gapskratt.

"Men rätt snart kom tanken ’Varför inte?’. Sen har jag och Jesper pratat om att det vore kul att göra något tillsammans i flera år. Vi båda är bowlare i grunden och Jesper har dessutom driftat hallen åt den gamla ägaren. Så då körde vi”, berättar Andreas och slår sig ner i en av fåtöljerna i loungen mellan banorna och baren.

Han själv har restaurangbakgrund, även om han jobbat som IT-tekniker de senaste åren. Fast som sportbowlare har han förstås stenkoll på sporten. Nu senast har han spelat för Hammarby, i brist på en aktiv bowlingklubb på hemorten.

”En del i satsningen är att vi vill skapa möjligheterna att utöva sporten här i Rättvik. Vi vill skapa återväxt och få in unga. En gång i tiden var vi Sveriges största bowlingklubb och vi vill få tillbaka det som en gång var.”

Andreas Larsson driver Strikelounge i Rättvik tillsammans med Jesper Jansson.

En bowlinghall med känsla

Det tjoas vid en av banorna, någon av pensionärerna som är på plats och spelar har just fått en strike. Det är glad stämning och full fart, även så här en vardagsförmiddag mitt i veckan.

”Vi vill skapa ett ställe där du kan hänga, med en skön familjär känsla. Du ska kunna komma hit och känna att det alltid finns någon du kan snacka med. Det ska finnas något både för ungdomarna till äldre och barnfamiljer. Vi har ingen speciell målgrupp, alla ska känna sig välkomna.”

Restaurangen Krickans, som ligger vägg i vägg, fortsätter att drivas som tidigare. Andreas och Jesper driver själva bowlingen och baren.

Bygga upp bowlingklubben och tävlingsverksamheten

Satsningen på Strikelounge har blivit första mötet med tillvaron som egenföretagare.

”Visst har jag haft enskild firma tidigare, men inte gjort något i den här omfattningen. Jag har dessutom kvar mitt andra heltidsjobb, så det har varit väldigt hektiskt och väldigt många arbetstimmar senaste tiden. Det har varit mycket att lära sig, men det är spännande och roligt”, säger Andreas.

Just nu sköter Jesper den dagliga driften, men på sikt är tanken att även Andreas ska gå över till Strikelounge på heltid. För det finns planer för framtiden.

”Vi vill som sagt också bygga upp bowlingverksamheten, så att vi återigen kan ha spelare på Sverigenivå och arrangera både större och mindre tävlingar, förutom det ordinarie seriespelet. Sen vill vi skapa ett ställe där folk vill vara, som är så som vi vill ha det. För det är en frihet att ha något eget. Vi kommer inte göra något vi själva inte tycker är bra”, avslutar Andreas.

Är du företagare?

Vi finns här för att hjälpa dig som företagare och som din företagsbank tar vi fram lösningar som passar just dig och din verksamhet. Vi har produkter, tjänster och rådgivning som underlättar arbetet och vardagen – om det så handlar om sparande, finansiering, lån eller pension.