Meny
Insatser för bygden
Jobba hos oss
Kontakta oss

Voene: "Navigator är precis vad vi behöver för att växa"

Leksandsföretaget Voene expanderar snabbt och efterfrågan på deras tjänster inom trafikmaterial är enorm. Nu går de in som ett av fem dalaföretag i den första omgången av Navigator. ”Vi växer så pass fort att det är svårt hinna med och få saker och ting rätt. När jag hörde om Navigator kände jag att det var precis vad bolaget behöver för att fortsätta växa och ta sig framåt”, säger vd och grundare Robin Svartström.    

Voene arbetar med uthyrning, försäljning och service inom trafiksäkerhet. Det kan handla om att hyra ut och sätta upp trafikskyltar och trafikbarriärer.

"Vi verkar i en väldigt spännande bransch, inom infrastruktur. Som bolag befinner vi oss också i en enormt expansiv fas. Första kvartalet 2023 har vi vuxit med 400 procent jämfört med förra året. Det händer med andra ord jättemycket roliga saker hela tiden", säger Robin Svartström.

Hjälp att växa på rätt sätt

Även om det förstås är positivt att Voene växer så det knakar, att efterfrågan finns och många möjligheter väntar på att fångas kommer expansionstakten även med utmaningar.

"Jag har inte drivit större bolag innan och har ingen direkt erfarenhet hur vi ska tackla vissa frågor. När vi växer så pass fort är det också svårt att hinna med och få allting rätt. Vi vill inte stå i en situation där vi vuxit förbi oss själva, utan alltid kunna leverera mot kunder och personal."

När Robin och Voene fick möjlighet att kliva in i Navigator behövde han ingen betänketid, utan hoppade på vid sittande möte.

"Det är precis vad vi behöver och det ska bli otroligt spännande och lärorikt. Dels se hur bolaget utvecklas, dels hur jag själv kan växa under den här processen."

Etablering och personalbehov i Leksand

Idag har Voene sju anställda, men det finns stort behov av nyanställningar. De håller dessutom på att etablera sig ännu starkare i Leksand.

"Vi behöver bli många fler, inte minst i Leksand. Tanken är att navet i hela företaget ska finnas här med fabrik, tillverkning och produktutveckling, som sen går ut till andra depåer runtom i landet. Vi är fortfarande ganska små jämfört med våra konkurrenter i branschen, men det är också vår fördel. Vi kan tillfredsställa våra kunder väldigt snabbt i jämförelse. Vi är mer lösningsorienterade."

Framtiden ser ljus ut för Voene och Robin är spänd på vad som komma skall, både vad gäller företaget generellt och Navigator specifikt.

"Det ska bli jättekul att komma igång och det känns som sagt som att Navigator är precis vad vi behöver. När vi gått igenom programmet om två år ser jag framför mig att vi kommer att ha en jättestark organisation. Så vad som än kommer mot oss kommer vi att vara rustade att möta det och att vi som bolag är bredare än vi är idag."

Robin Svartström, vd på Voene.
Robin Svartström, vd på Voene.

Är du intresserad av att vara med?

Om du är företagare och vill veta mer om Navigator och vad det innebär, prata med din företagsrådgivare på Leksands Sparbank.

Är du företagare?

Vi finns här för att hjälpa dig som företagare och som din företagsbank tar vi fram lösningar som passar just dig och din verksamhet. Vi har produkter, tjänster och rådgivning som underlättar arbetet och vardagen – om det så handlar om sparande, finansiering, lån eller pension.