Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Har du preppat din plånbok?

Många av de vi träffar är inte det. Därför vill vi göra vad vi kan för att hjälpa dig och andra att preppa plånboken, för att bli mer förberedd för tuffa ekonomiska tider. För med koll på var pengarna försvinner eller hur du kan minska dina utgifter kanske du också slipper den där gnagande känslan i magen.

Så här försöker vi prata om ekonomi, sparande och försäkringar på ett konkret sätt. Helt enkelt visa att det går att förbättra sina förutsättningar med relativt små medel. Dags att börja preppa plånboken!

Är du en av dem som stoppar huvudet i sanden?

Gör inte det! Vare sig du har koll på ekonomin eller tycker det är svårt att veta i vilken ände du ska börja är det bästa att agera. Se till att förbereda både dig och din plånbok för tuffa tider.

Boräntorna fortsätter stiga, maten blir dyrare, vi får mindre pengar kvar i plånboken och ekonomin blir alltmer ansträngd. Det är helt enkelt tuffa ekonomiska tider just nu. Många av oss har dessutom förra årets höga elpriser i minnet och blickar med oro mot stundande vinter.

Sommarsnacket med Leksands Sparbank.
Betalar en fika med Swedbank plånbok

5 konkreta tips – Så klarar du ekonomin i höst

Boräntorna fortsätter stiga, börsen svajar och hushållens ekonomi blir alltmer ansträngd. Det ekonomiska läget är minst sagt osäkert och med förra årets höga elpriser i minnet är många oroliga inför den kommande vintern. Men det går att förbereda sig och ta kontroll över sin ekonomi. Här är fem tips på hur du gör.

Two people working in front of the computer together

Ryck av plåstret – 5 tips som räddar hösten

Är du redo att ta tag i ditt sparande? Det kanske inte känns som den roligaste eller mest peppiga höstaktiviteten, men så snart du har ryckt av plåstret kommer det kännas bättre. Att ha koll på sina pengar minskar oron och du kan känna dig tryggare i vardagen – och framför allt trygg i vetskapen att du är bättre förberedd för kärvare tider.

Kollegor står och pratar under en kafferast

”Folk tror att man har sitt jobb och är frisk för alltid”

De är kanske inte det roligaste att tänka på eller ta tag i – försäkringarna. Men när du står där utan jobb, har blivit sjuk eller haft inbrott kommer du att tacka dig själv. För i osäkra tider är det viktigare än någonsin att ha sitt på det torra. Här är tre viktiga tips och kom ihåg om försäkringar. 

Ta hjälp av vår verktygslåda

Här har vi samlat olika smarta verktyg och tjänster som hjälper dig att bli ännu mer förberedd. Städa bland dina abonnemang i abonnemangshjälen, räkna på ditt sparande i vår sparkalkylator och få koll på dina försäkringar. 

Enkelt att spara

Hur mycket kan du spara?

Oavsett hur mycket eller lite du har över varje månad är ett litet sparande alltid bättre än inget. Räkna på hur mycket du kan tjäna i vår sparkalkylator.

Planera familjens budget

Vart går dina pengar?

Har du koll på vad du lägger dina pengar på? Med Utgiftskollen kan du enkelt få koll på dina utgifter och samla dem utifrån kategori så att du får en tydlig överblick.

Prenumeration

Har du koll på alla abonnemang?

Få koll dina abonnemang, prenumerationer och medlemskap. Behöver du alla eller kan du spara pengarna istället? Här kan du även avsluta dina abonnemang och prenumerationer.