Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Sommarsnacket

Ekonomi på sommaren och under semestern? Absolut! Om du frågar oss är det här den perfekta tiden att få koll på vad som gäller för just dig om livet plötsligt skulle förändras. Ingen av oss planerar för skilsmässor, sjukdom eller olyckor, men om något skulle hända är det en enorm trygghet att åtminstone ha mycket av det praktiska kring ekonomin på plats. Så ta snacket i sommar! Prata försäkringar, lön, sparande, lån och allt det där som kanske inte hinns med i vardagen. Nu finns tid och möjlighet. Det är ju ändå sommar!

Det här är Sommarsnacket

Sommarsnacket är en artikelserie i tre delar, där vi på Leksands Sparbank vill uppmana till att prata ekonomi i sommar. Ingen av oss planerar för skilsmässor, sjukdom eller olyckor, men om något skulle hända är det en trygghet att åtminstone ha det praktiska kring just ekonomin på plats.

Så ta snacket i sommar! Prata försäkringar, lön, sparande, lån och allt det där som kanske inte hinns med i vardagen. I artiklarna ger sparbankens rådgivare sina bästa tips och råd kring hur du kan tänka.

Sommarsnacket med Leksands Sparbank.

Privatrådgivaren: "Våga prata om de tuffa frågorna"

Sommar och semester står för dörren. Vi är många som ser fram emot dagar med avkoppling, utflykter och kanske en resa tillsammans med någon vi tycker om. Det är också perfekta dagar att ta tag i sådant som inte hinns med i vardagen – som samtal om ekonomi.

Emma Enmalm

"Semestern blir bättre om ni tänker efter före"

Vi är vana att tänka på vad som är bra att ha med i resväskan eller vilken väg vi ska välja till stugan. Men hur ofta dyker saker som ekonom och försäkringar upp bland förberedelserna? Vår privatrådgivare Emma tipsar om vad du behöver göra för att vara ordentligt förberedd, så att semestern kan bli just den höjdpunkt den är tänkt att vara.

"Fyra steg till ett riktigt bra sparande"

Mat, bränsle, el och lån har blivit allt dyrare och buffert har blivit ett modeord. Vad gör du och vad gör din partner för att trygga både vardagen och i framtiden? Vår privatrådgivare Klas tipsar om fyra grundläggande delar som säkrar din sparstrategi. Hur många av dem har du koll på?

Kontakta oss

Vill du sommarsnacka med oss? Du är varmt välkommen att höra av dig med frågor eller funderingar.

Om du redan är kund kommer du enklast i kontakt med oss via ett meddelande i inloggat läge. 

Om du inte redan är kund hittar du kontaktuppgifter här:

Hör av dig!

Förbered dig och få koll på läget

Vad behöver du veta mer om? Här har vi samlat länkar till några av de ämnen som är bra att prata om med sin partner. Vare sig det handlar om försäkringar, sparande eller juridik har vi både information och lösningar som kan hjälpa er framåt. Klicka dig vidare och preppa inför ditt sommarsnack.

Ett par med en bebis tittar på en laptop.

Personförsäkringar

Arbetslöshet, olycksfall eller sjukdom kan drabba alla, men med rätt försäkring tryggar du ekonomin för dig och din familj. Var förberedd om det oförutsedda händer.

Couple sitting on a bench waiting for the train

Spara

Det är aldrig för sent att börja spara och inga summor är för små. När du har en buffert på plats kan du börja spara, placera och investera till dina drömmar eller åt dina barn.

Pension

Pension

Känner du att det är svårt att få grepp om pensionen och hur det fungerar?  Här får du tips på hur du kan påverka din pension och få en bättre koll. Kom igång och spara redan idag.